It Mienskipplak

UPDATE!!!!

Na wat tegenslagen, vanwege t weer, gaan we nu weer volle kracht vooruit en volgen de vorderingen gestaag. Zie voor impressies van de werkzaamheden, door een druk op bovenstaande button.

Regelmatig zullen wij foto’s toevoegen aan bovenstaande album/link. Kom dus regelmatig even terug.

Team It Mienskipplak

Update!!

 Hier een impressie van de plannen.

Update Mienskipsplak Fûgelflecht

Op donderdag 19 oktober om 15:00 zal is het startschot gegeven voor de start bouw van It Mienskipsplak Fûgelflecht. Helaas is hierna een natte periode ingevallen waardoor de drainagewerkzaamheden nog niet van start zijn gegaan. We wachten met smart totdat Faber hier mee aan de slag gaat. Hierna zal Bakker verder gaan met het plaatsen van de speeltoestellen. Wat kijken we daar naar uit.

De speelboot zal inclusief worden. Dit betekent dat kinderen met een beperking ook volop kunnen genieten van de eyecatcher op ons Mienskipsplak. Deze speelboot maakt ook een cultureel-historische knipoog naar de Schalsumervaart die vroeger door onze wijk liep. Samen met Bakker en de aannemer zullen we kijken wat de beste opstelling is voor de speel-elementen. Tot 31 december is er een prijsvraag welke naam er op de boot mag gaan komen. Iedereen mag meedoen en de naam mag gestuurd worden naar .

Voor de kinderen is er een tekenwedstrijd bedacht: “met wie of wat wil jij straks op It Mienskipsplak gaan spelen?”. De tekeningen mogen in de brievenbus bij De Terp worden gedaan, graag voorzien van naam en telefoonnummer. In 2024 kiezen we ook hier een winnaar uit! De tekeningen zullen een prachtige plek in De Terp krijgen.

Regelmatig worden we benaderd door de pers voor het geven van interviews. Zo is Richard te gast geweest bij Omroep Zilt. Ook heeft Richard een interview gegeven aan het Samenspeelfonds. Mirjam is door Univé Buurtfonds geïnterviewd.

Namens Team Mienskipsplak Fûgelflecht,
Erik Pereboom, Richard Groeneveld en Mirjam Bekius.

https://www.unive.nl/voordeel-van-samen/lifestyle/mienskipsplak-fugelflecht-groene-en-inclusieve-ontmoetingsplek-in-franeker