Zaterdagochtend, toevallig op Monumentendag, heb ik mijn gewonnen prijs in ontvangst genomen, bij de Arkens-molen, waar de foto van genomen moest zijn/was. Toen ik daar aan kwam was daar de molenaar bezig, alles in orde te maken voor de Open-Monumenten dag, waar dus ook deze Arkens-molen bij betrokken is.
Echt de moeite waard om het verhaal zo aan te horen, de veranderingen van plaats en ook de wieken die herhaaldelijk veranderd zijn… nu zijn ze weer (hersteld) in de originele staat.
De Hollandsche Molen is een grote steun en tegenwoordig is er ook een “Gild Fryske Mounders”, (“Het Gilde van vrijwillige Molenaars”), waar men zich nog steeds voor kan aanmelden.

Toen de molenaar het e.e.a. over de geschiedenis van de ze molen aan het vertellen was, kwam Jolanda met haar dochter en… de vergrootte ingelijste, door mij gemaakte, foto aanlopen.

Eerst nog even een “kort” gesprekje met de molenaar, de overhandiging van de ingelijste vergrootte foto, waarna we over het hek geklommen zijn om daar de foto, aan de voorkant
(wieken) te nemen.

Els Roosma