Uit de buurt: De Arkens molen(aar)

Mijn naam is Rudi Kramer, getrouwd met Carry en samen hebben we 2 prachtige dochters , ik ben sinds oktober vorig jaar molenaar op de Arkens molen.
In 1955 geboren te Langezwaag en opgegroeid in Luxwoude. Als klein jongetje altijd al te vinden in de uitgestrekte weilanden en “bossen” rond het dorp. Alti jd in de natuur dus.
In 1976 zett e ik een punt achter mijn schoolperiode met een diploma MTS Werktuigbouwkunde op zak.
Na 42 dienstjaren bij de Total, de gaswinning in Friesland en op de Noordzee, kon ik op mijn 62ste stoppen met werken.
Toen had ik plotseling veel vrije tijd en ben eens gaan buurten op de Skalsumer mole, bij Durk Piersma.

Deze molen is een lesmolen van it Gild Fryske Mounders en Durk is leermeester op deze molen.
Ik was snel besloten, dit was echt wel wat voor mij en ben gelijk de week daarop begonnen met lessen, op mijn verjaardag, het was toen 4mei 2019. Natuurlijk gebak mee dus dat was een mooie binnenkomer.
Normaal zou de opleiding minimaal 18 maanden duren maar Corona gooide roet in het eten en het werd zodoende iets langer. Maar uiteindelijk is het goed gekomen, ik heb 23 september 2021 met goed gevolg examen gedaan en kon 9 okt. gelijk aan de bak op de Friese molendag met de Arkens molen.

Ik probeer de molen minstens elke week 1 middag te laten draaien maar de vele bomen en bebouwing beperken het draaien stevig, vooral in de zomer als alles volop in het blad zit.
Vandaar dat ik ook niet een vaste draaidag heb, ik kijk per dag naar de wind probeer in te schatten of de molen daarop wil draaien. Tot nu toe werk dit prima.
Intussen ben ik, vanaf augustus van dit jaar, ook 2 e molenaar geworden op molen De Puollen te Dronrijp.
Met deze molen draai ik overwegend door de week.
Naast de 2 molens heb ik nog een paar hobby’s: Modelvliegen en bouwen bij de Dokkumer modelvlieg club en tevens ben ik bestuurslid bij deze club, Trike rijden met een Rewaco HS3 trike , vissen en vis en andere zaken roken, er is vast nog wel wat te bedenken, ik heb een brede belangstelling.

Tot zover mijn verhaal, ik zie jullie graag een keertje op de molen, hetzij op de Arkens of in Dronrijp op De Puollen, iedereen is van harte welkom.