Wat is het geheim van de clubs met de hoogste SponsorKliks inkomsten?

Er zijn clubs die elke maand honderden euro’s aan commissie genereren. En regelmatig zelfs bedragen boven de € 1.000! En deze clubs zijn geen hele grote clubs. Sommigen hebben maar een paar honderd leden…

Wat is hun geheim? Een analyse-tochtje langs deze clubs heeft een paar opvallende overeenkomsten opgeleverd.

Hieronder een opsomming van hun succesfactoren:

1. De clubs weten hun (hoofd)sponsors te bewegen om hun bestellingen via de SponsorKlikspagina van de vereniging te doen.
De kantoorinventaris wordt bijvoorbeeld bij Vikingdirect besteld of boeken hun zakenreizen via Booking.com of Expedia. Denk daarom eens goed na bij wie je langs zou kunnen gaan om dit voor elkaar te krijgen. Vaak worden de inkopen bij een bedrijf maar door één persoon gedaan. Het is dus relatief eenvoudig om deze zo ver te krijgen om in het vervolg via de SponsorKlikspagina van jouw club te bestellen. Deze succesfactor is snel toe te passen en levert een grote stijging op van de SponsorKliksinkomsten.

2. Er is minimaal één actief persoon binnen de vereniging aangewezen die het promoten van SponsorKliks als taak op zich heeft genomen. Deze verzorgt het regelmatig doorzetten naar de leden en supporters van onze Facebookposts of e-mailberichten, het bekend maken van de uitgekeerde bedragen en het promoten van SponsorKliks op en rond de vereniging.

3. Deze “grootverdieners” hebben de SponsorKliks dynamische banner prominent op hun homepage staan. Wellicht voor de hand liggend, maar we komen toch nog websites tegen waar niks over SponsorKliks staat vermeld. Of ergens helemaal onderaan de pagina. Het gebruik van SponsorKliks is afhankelijk van continue promotie. Naast het regelmatig informeren van de achterban is een duidelijke vermelding van SponsorKliks op de homepage een minimale vereiste om het concept succesvol te krijgen. Wanneer een vereniging/stichting bovenstaande 3 punten serieus inzet is een maandelijkse inkomstenbron via SponsorKliks een absolute zekerheid. Immers, dagelijks worden er online aankopen gedaan en deze trend is nog altijd stijgende. Profiteer daar dus van mee!