Shuffleboard

Voorlopige speeldata Dinsdag om 09:45

  • 12 Maart
  • 2 April
  • 30 April

Shuffleboarden is een fantastisch spel om met je vrienden, familie of partner te spelen. Een laagdrempelig spel die vol kan zitten met tactiek, behendigheid en spanning.

Doel van het shuffleboard spel
Het eerste team met 15 punten wint. Minimaal 2 punten verschil.

Hoe begin je?
Een team bestaat uit 1 of 2 spelers. Ieder team heeft 4 pucks. Bepaal samen wie moet beginnen: Gebruik bijvoorbeeld kop of munt, steen-papier-schaar of schuif beiden één puck om te zien wie het verst komt. De winnaar hoeft niet te beginnen, het is in je voordeel om als laatste te beginnen.

Het spel zelf
Om en om schuif je de pucks (met de metalen kant naar beneden) naar het einde van de tafel tot alle pucks op zijn. Dan is de ronde afgelopen.
Het team waarvan de puck het verst op het bord ligt, is de winnaar van de ronde.
De winnaar van een ronde begint de volgende ronde. Na een speelronde is de beginpositie de overkant van het shuffleboard. Je wisselt dus steeds van kant. Het spel gaat door totdat een team het winnende punt scoort. Mits er minimaal 2 punten verschil in de score zit.

Shuffleboard puntentelling
De winnaar van de ronde wordt bepaald door het optellen van de pucks die verder liggen dan de pucks van de tegenstander.Een puck moet zich volledig in een scoringszone bevinden om te tellen. Pucks die in de goot liggen tellen niet mee voor de punten. Een puck die over de achterste rand van het bord ligt (een ‘hanger’) verdient een bonus- punt (5 punten).
Liggen de verste pucks van beide teams precies even ver, dan begint de ronde opnieuw.

Handig om te weten
De korrels horen op het shuffleboard, deze zorgen voor minder weerstand. De puck kan hierdoor goed geschoven worden. Je mag pucks van het andere team van het shuffleboard ‘stoten’. Spelers mogen tussentijds om het shuffleboard lopen om de posities van pucks te bekijken.

Zin om een keer te doen? Kom dan gerust een keer langs op 1 van de Dindagmiddagen als er gespeeld wordt.