Leer reanimeren of “fris op” via Buurtver. Arkens
In de vorige Arkens post hebben we ook al aandacht besteed aan het onderwerp Reanimatie/AED gebruik. We hebben als buurt een AED dat geeft u misschien een veilig gevoel. Er zijn namelijk 300 mensen per week die een hart stilstand krijgen. Elke dag zijn dit 40 personen buiten het ziekenhuis. Bij het niet ingrijpen binnen 6 minuten, heeft dit bijna altijd de dood tot gevolg. Snel ingrijpen is dus noodzakelijk.

Bij een hartstilstand verliest het hart zijn functie daardoor krijgen de organen geen zuurstof, ademhaling stopt en je raakt als persoon je bewust zijn kwijt.
Je bent nu afhankelijk van anderen die snel ingrijpen en daarbij reanimatie en/of AED gebruik starten totdat er professionele hulp verschijnt. Wordt jij burgerhulpverlener in onze buurt?

Wij als buurt vereniging vinden het erg belangrijk, dat er Burgerhulpverleners in de buurt zijn.
En stellen de cursus Reanimatie/AED gebruik dan ook gratis beschikbaar voor onze leden.

Geef je op via o.v.v. Reanimatie.

CURSUS INFORMATIE
Tijdens deze reanimatiecursus leer je hoe je moet reanimeren en een AED gebruikt. Je leert hoe je een slachtoffer in veiligheid brengt, de toestand beoordeelt en de hulpdiensten alarmeert. Onder begeleiding van een gecertificeerde Rode Kruis instructeur leer je eerste hulp te verlenen aan een slachtoffer met bewusteloosheid met ademhaling en bewusteloosheid zonder ademhaling. Je oefent de geleerde vaardigheden om te reanimeren en een AED
te gebruiken op reanimatie-poppen. Wanneer je de cursus goed afrondt, krijg je na afloop van de cursus een Europees erkend Rode Kruis Reanimatiecertificaat. Het certificaat is twee jaar geldig en te verlengen door een herhalingscursus te volgen. Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu.
Bij een hartstilstand bij jou in de buurt, krijg je van HartslagNu een oproep op je mobiel om te gaan reanimeren of de dichtstbijzijnde AED te halen.