Energietoeslag

Inwoners van Waadhoeke met een laag inkomen kunnen €1300,- ontvangen van de gemeente.
De Dienst Noardwest Fryslân zorgt voor de uitbetaling. Heeft u hier vragen over? Bel dan met (0517) 380 200.
De Energietoeslag is een tegemoetkoming voor de gestegen energieprijzen. Op deze pagina leest u of u iets moet doen om hem aan te vragen. Aanvragen kan alleen via de Dienst Noardwest Fryslân.
Heeft u eerder al €800,- Energietoeslag ontvangen?
Dan hoeft u niets te doen. De Dienst beoordeelt of u recht heeft op de extra € 500,-. Als u daar inderdaad recht op had, dan staat de €500,- in oktober op uw bankrekening.
Hoogte van uw inkomen De Energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een inkomen rond het sociaal minimum. Hoe hoog het inkomen precies mag zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Nog aanvragen!!!!
Vul de opwegwijzer in en kom erachter of u recht heeft op energietoeslag Of lees de informatie onderaan op de energietoeslag pagina over de voorwaarden en over hoe hoog uw inkomen in uw situatie mag zijn.

Twijfelt u na het lezen?

Dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met De Dienst via (0517) 380 200. De medewerkers van De Dienst denken graag met u mee. U kunt de toeslag tot 31 december 2022 aanvragen.

Nog niets gehoord?

De Dienst heeft heel veel aanvragen voor de Energietoeslag ontvangen. De verwerking van de formulieren duurt daardoor langer. Als de Dienst uw formulier niet binnen acht weken kan verwerken, krijgt u een brief.

Financiële hulp
Voor verdere financiële vragen of hulp kunnen inwoners contact opnemen met het Gebiedsteam van Waadhoeke: (0517) – 380 357. Of kom langs op het inloopspreekuur.